منو
سبد خرید

نور سطحی

اهمیت نور سطحی در نورپردازی

نور‌ سطحی یکی از مهمترین پارامترهای زیبایی در نور پردازی است، نور سطحی با ایجاد نور ملایم تمامی فضا را روشنایی یکنواختی می‌بخشد. این نوع نورپردازی با ایجاد فضای دلنشین، در دکوراسیون داخلی مورد توجه اغلب طراحان می‌باشد.

انواع نور‌پردازی در معماری :

  • نورپردازی با نور‌اسپات: امروزه استفاده از این چراغ خطی مورد توجه اغلب معماران نیز می باشد زیرا این منبع‌نوری با هدف ایجاد کردن فضای مدرنیزه بسیار مناسب است همچنین داخل مکان های مختلفی مانند دفاتر اداری، گالری‌ها، ... دیده می‌شود.
  • نور پردازی با محصولات نور‌‌خطی : این نوع نورپردازی به دو روش توکار و روکار قابل اجراست. این منابع تابش ال‌ای‌دی را بسیار متمرکز همچنین بصورت خط، در یک راستا هدایت می‌کند.
  • نورپردازی ترکیبی: این نوع نورپردازی بسیار مورد توجه معماران قرار دارد .

در فضاهای مختلف روشنایی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند، با نور سطحی می‌توان قسمت هایی از  فضای داخلی را به صورت زیبا و خاص زیباسازی کنیم. به نوری که در راستای مشخص تابیده می شود و فضا را روشن تر می کند نور سطحی گفته می‌شود. فضای طراحی شده توسط نور سطحی به دکوراسیون جلوه چشم نوازی می‌دهد، همچنین باعث می شود محیط داخلی ساختمان بسیار چشمگیر شود. جهت نورپردازی یک محیط باید انتخاب سیستم منابع روشنایی توجه خاصی داشت بطوریکه آن را مهمترین فاکتورهای زیبایی یک محیط دانست. هماهنگی بین منابع تابش، المان های نوری همچنین جهت تابش آن‌ها تاثیر بسزایی جهت زیبایی محیط دارد. نور‌سطحی از جمله نور‌های دخیل در نورپردازی سبک مدرن است که امروزه جایگاه ویژه ای در بین طراحان ومعماران باذوق دارد.

    موضوع مهم دیگر که می‌توانیم به آن اشاره کنیم اثربخشی نورپردازی سطحی بر روی بر ابعاد محدوده ظاهری محیط است که علاوه بر زیبایی قادریم ابعاد محیط مدنظر را بزرگ، کوچک نمایش دهیم در واقع با کمک ترکیب انواع نور سطحی می‌توانیم یک فضای سایه روشن متفاوت را خلق کنیم. راهکارهایی که می توان با آن محیط را متفاوت نشان دهیم بکارگیری انواع لامپ ها است که اگر این روشنایی با اشیا یا حتی المان‌های یک محیط هماهنگ شده باشد آن فضا جذاب تر خواهد شد.

      استفاده از نور سطحی چه کاربردی دارد؟

      از نور سطحی برای متمرکز شدن نور بر سطوح غیر یکنواخت یا بافت دار مانند: دیوارهای آجری و سنگی استفاده می‌شود. استفاده از آن باعث می شود زیبایی سطوح بسیار تماشایی تر شود. منبع‌نور نزدیک به قسمت مورد نظر می‌شود. نور سطحی با زاویه خیلی کم نور را روی کل سطح پخش می‌کند لذا تابش نور برجستگی‌ها و شیارهای روی سطح را روشن می‌نماید، در نقطه  فرو رفته سایه ایجاد می‌کند که این عملکرد مسبب این است که بافت دیوار برجسته تر بنظر آید. با تغییر فاصله لامپ از دیوار می‌توان عمق سایه ها را تغییر داد.

      نور سطحی هم راستا با جهت منبع نوری است که به سطح می‌تابد.

      شایان ذکر است که با کمی تغییر زاویه در راستای تابش منبع، نور سطحی متفاوتی و در نهایت کاربرد فراوانی خواهیم داشت، بعنوان مثال:

      • نور سطحی جلویی: نوری که از رو به رو به سطح مورد نظر می‌تابد.
      • نور سطحی پشتی: این تابش از پشت به سطحی که مورد نظر است تابانده می‌شود چنانچه همراه دیگر نورها نباشد اثر ضد‌نور دارد همچنین سوژه تاریک و تیره بنظر می‌رسد. همچنین این منبع نوری خطوط مرزی را کاملا نمایان می‌کند.
      • نور سطحی پایین: نور سطحی همزمان از جلو و پایین به سوژه می‌تابد. روشنایی چهره شخص  از سمت پایین بوسیله نور‌آتش، مثالی مناسب برای نور سحطی پایین است.
      • نور سطحی بالا: نور سطحی همزمان از جلو و بالا به سطح مورد نظر می‌تابد. در ساختن فیلم ،تصویربرداران با بکارگیری از این مدل تابش به چهره فرد، نقش آن را مثبت نشان می‌دهند.

       

       

       

      هیچ محصولی در این دسته‌بندی وجود ندارد.